Wie wil er geen koning zijn in eigen land?

27 juli 2017

Je wil je rijk uitbereiden met nieuwe gebieden: graan, meren, bergen, bossen... Niets is jou te groot, te diep of te donker!

Unboxing?

In de doos: 48 domino-tegels bestaande uit 2 delen (2 vierkanten), 4 starttegels met 3D-kastelen op en voor elk 2 koningen. Allen met een hele mooie afwerking

Hoe speel je het?

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten verzamelen. Hoe doe je dit? Je krijgt 1 punt per vierkantje vermenigvuldigd met het aantal kronen die op dat aansluitende veld staan. Met andere woorden in onderstaand voorbeeld heeft de groene koning 4 punten voor de bruine velden (2 velden x 2 kronen) en 3 punten voor zijn bosvelden (3 velden x 1 kroon).

De dominostenen worden getrokken uit de stapel en in volgorde (van laag naar hoog) geplaatst op de tafel. Elke speler kiest 1 steen uit en plaatst zijn koning daarop. 
Wie op de bovenste tegel (met de laatste waarde) mag de volgende ronde eerst zijn koning verzetten naar een tegel uit de volgende rij. Het eerste mogen kiezen heeft zo zijn voordelen, maar de hoge tegels zijn wel degene die de meeste kronen bevatten en dus de meeste punten opleveren!

Ilo haar mening

King domino is een luchtig, leuk, maar kort spel. Zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen: je haalt het gegarandeerd nog eens uit.
Verder is het spel ook winnaar van Spiel des Jahre 2017 en dat op zich wil wel wat zeggen!