Peter Sagan @ Neverland Kortrijk

07 april 2016

Opvallende gast in modelbouwzaak Neverland in Kortrijk. Niemand minder dan Peter Sagan kwam er over de vloer in het gezelschap van een aantal ploegmaats van Tinkoff. De 26-jarige Slovaak deed zichzelf een racewagen op afstandsbediening cadeau - een Baja 5B, ter waarde van liefst 1.300 euro. Een racewagen die de winnaar van Gent-Wevelgem en de Ronde natuurlijk meteen uittestte aan het station van Kortrijk, vlakbij het hotel waar de ploeg verblijft. De wereldkampioen bereidt zich in West-Vlaanderen voor op de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix van zondag.

Een Baja 5B voor Sagan

Peter Sagan, de winnaar van de Ronde Van Vlaanderen, heeft zichzelf dinsdagmiddag op een cadeautje getrakteerd. Tijdens een trainingsritje in Kortrijk kocht Sagan een racewagen met afstandsbediening. "Hij kocht één van onze grootste modellen ter waarde van zo'n 1.300 euro", zegt gerant Stijn Van Hemelen van modelbouwwinkel Verbrugghe Neverland.

"Rond 13 uur stonden er plots een vijftal renners aan de deur", zegt gerant Stijn Van Hemelen. "Ik was eigenlijk nog niet open, maar ze bleven kloppen op de deur. Ik had niet meteen door wie ik op dat moment binnenliet, want er passeren hier zoveel wielertoeristen. Pas toen hij zijn bril afzette en hij in het Engels om uitleg vroeg, begon het mij te dagen dat het wel eens Peter Sagan zou kunnen zijn. Toen ik zijn lange haardos zag, was ik het zeker."

 

70 km/u

In het Engels gaf Stijn dan wat uitleg over de auto's met een tweetakt-motor waarin hij geïnteresseerd was. "Ik denk dat hij thuis nog een paar van die auto's heeft, want het grootste deel van mijn uitleg wist hij al. De verkoop van de Baja 5B was eigenlijk vrij snel in kannen en kruiken. Normaal kost die auto zo'n 1.100 euro, hij nam een extra optie mee waardoor de auto stabieler blijft in scherpe bochten. De topsnelheid van die auto is zo'n 60 tot 70 kilometer per uur. Omdat de doos van zo'n auto zo'n 15 kilogram weegt en redelijk groot is, vroeg ik of iemand van de ploeg dat dan zou komen afhalen. Maar dat bleek niet nodig, hij nam die doos mee in zijn handen op de fiets, geen enkel probleem voor die man blijkbaar." Lang kon Sagan niet wachten om zijn speelgoed uit te testen. Op een filmpje dat op sociale media gepost werd door zijn ploeg Tinkoff is te zien hoe Peter zijn speelgoedauto showt aan het station in Kortrijk, vlak bij het Parkhotel waar hij met zijn ploeg verblijft. (AHK)

 

Bron: www.hln.be